JDB-Energy
JDB-Energy
Particulier

Advies over zonnepanelen voor particulieren - JDB-Energy • Wij zorgen voor een totaalaanbieding zonder uitzonderingen
 • Vrijblijvend adviesgesprek
 • Binnen één dag alles bedrijfsklaar opleveren en klaar voor ingebruikname.
 • Volledige ontzorging

BTW teruggave – Particulier

De B.T.W. is via de belastingdienst d.m.v. het invullen van een lijst (één A4tje) binnen 15 minuten terug te claimen. Hiervoor dient het formulier ‘ B.T.W. teruggave belastingdienst ‘ die in de mail is meegestuurd voor ingevuld te worden en dient opgestuurd te worden naar de belastingdienst samen met het factuur van uw duurzaamheid specialist. Via de onderstaande button komt u direct terecht bij de uitleg over en de 3 stappen voor het terug vragen van de BTW.

Buiten de standaard basisgegevens zoals adres, BSN en persoonsgegevens wordt er gevraagd of u wenst gebruik te maken van de KOR regeling. De KOR regeling staat voor Kleine onderneming regeling. Bij het aanvinken van de KOR regeling maakt u gebruik van deze regeling en zorgt er voor dat u het betaalde B.t.w. bedrag over uw investering direct in één keer volledig terug krijgt gestort. Kiest u niet voor de KOR regeling krijgt u – afhankelijk van de grootte van het bedrag – de B.t.w. verstreken over verschillende termijnen terug. Indien u gebruik maakt van de KOR regeling kunt u de eerstvolgende 3 kalenderjaren geen gebruik meer maken van deze KOR regeling.

Terugleveren van stroom – Salderingsregeling

Zonne-energie  die je zelf niet gebruikt, wordt automatisch terug geleverd aan het elektriciteitsnet. Door de salderingsregeling is de vergoeding voor deze stroom net zoveel als wat je betaald voor stroom die je afneemt van de energiemaatschappij.

Zoals de regelgeving er momenteel voor staat wordt vanaf 2023 deze salderingsregeling langzaam afgebouwd. Het langzaam afbouwen gebeurt in een tijdsbestek van 10 jaar waarbij je ieder jaar steeds iets minder terug krijgt voor de zonne-energie die je terug levert.

Vanaf 2023

De regering wil de salderingsregeling afbouwen vanaf 2023 (Let op: dit is nog een voorstel, het kan nog veranderen). Dat betekent dat je elk jaar wat minder stroom mag wegstrepen en vanaf 2033 helemaal niet meer kan salderen. Je krijgt dan een vergoeding voor elke kWh stroom die je gesaldeerd aan het net levert.

Waarom zonnepanelen?

Inmiddels weten we dat de overheid zich aan het klimaatakkoord moet houden. Om deze reden zal de overheid aan diverse knoppen moeten draaien zodat het voor woningeigenaren interessant blijft om te investeren in zonnepanelen en andere duurzaamheidsmaatregelen. Onderstaand vind je een aantal redenen waarom dit interessant is:

 1. Stijgende energieprijzen.
 2. Stijgende gasprijzen waardoor de aanschaf voor elektrische apparatuur gestimuleerd wordt.
 3. Meer vermogen per paneel waardoor de opbrengsten ten opzichte van de investering jaren geleden een stuk lager ligt.
 4. Snellere terugverdientijden of zoals ze dat zo mooi zeggen Return on investment (ROI).
 5. Tegenwoordig optisch mooier doordat de panelen full-black zijn. Zonder zilveren randjes, zonder donkerblauw glas.
 6. Meer eigen elektra gebruik door de jaren heen zoals:
 • Hybride ketel
 • Warmtepomp
 • Elektrische vloerverwarming / E-radiator
 • Elektrische auto
 • En andere grootverbruikers